Evenementen 2014

Brinkpop was omgetoverd tot Hollandse Avond met gezellige muziek van Nederlandse bodem. Wat was het weer leuk met z'n allen! Lees hier de verslagen en bekijk de foto's,

Koningsdag

Muiderberg viert geslaagde Koningsdag

MUIDERBERG- Een stralend zonnetje en een gezellige vrijmarkt onder het lover van de Brink waren tot een uur of drie de hoofdingrediënten voor de Koningsdag in Muiderberg. Later op de dag verplaatste jong en oud zich naar het naastgelegen open veld op de Brink. Daar bleven de aanwezigen nog tot ver in de avond genieten van live muziek en vele gratis kinderattracties zoals een springkasteel, survival baan, bungee trampoline en een draaimolen voor de allerkleinsten.

Jubileumjaar
Het betrof een jubileum, Stichting Muiderbergse feesten organiseerde dit jaar voor de 5e keer op rij het oranje volksfeest. “De afgelopen 5 jaar hebben we grotendeels dezelfde opzet gehad voor Koninginnedag, nu Koningsdag. Toch blijven we altijd kritisch nadenken over verbeterpunten en proberen we elk jaar weer nieuwe elementen toe te voegen, zodat het niet saai en voorspelbaar wordt” aldus Sacha Emmerik, voorzitter van de Stichting Muiderbergse Feesten. Zo was er dit jaar gratis limonade voor alle kinderen, wat zeer gewaardeerd werd door zowel de jeugd als hun ouders.

Braderie & Hollandse avond

Muiderberg stond zaterdag 14 juni de gehele dag in het teken van Hollandse gezelligheid. Met in de middag een braderie en ’s avonds een Hollandse avond als afsluiter. Zowel de braderie als de Hollandse avond werden georganiseerd door de Stichting Muiderbergse feesten.

De braderie startte om 12.00 uur in de Dorpsstraat en was weer een grote braderie met vele kramen op het gebied van eten, drinken, mode, speelgoed, cosmetica en goede doelen. Ook de plaatselijke winkeliers waren
vertegenwoordigd met speciale kramen voor de bezoekers.

Na afloop van de braderie kon het gezelschap zich verplaatsen naar de Brinkwaar een gezellige Hollandse avond georganiseerd werd. Diverse artiesten uit de beroemde Amsterdamse cafés “Bolle Jan” en “Peter Beense” zetten hun beste beentje voor. Deze door de wol geverfde artiesten stonden garant voor een avond vol Amsterdamse live muziek en gezelligheid. Tussen de optredens door zorgde een DJ voorswingende muziek op de dansvloer.

Sinterklaas intocht

Intocht in gevaar: Pakjesboot met Sinterklaas loopt vast bij Muiderberg

Vele honderden kinderen en ouders stonden 27 november vol verwachting bij het strand van Muiderberg te wachten. Sinterklaas zou namelijk aankomen, met een boot dit keer. Maar hoe hard er ook gezongen en geroepen werd, Sinterklaas en zijn Pieten kwamen niet.

Speciaal vervoer
Wat was er aan de hand? Wie goed keek, kon in de verte een boot zien liggen.
Met daarop een kleurrijk gezelschap. Maar die boot bewoog niet en kwam al helemaal niet dichterbij! Na verloop van tijd werd duidelijk dat het om de boot van Sinterklaas ging, die was vastgelopen in het ondiepe water bij Muiderberg. En dat terwijl Sinterklaas speciaal voor de intocht voor een amfibie voertuig had gekozen, omdat bekend is dat de kust voor Muiderberg erg ondiep is. Het mocht helaas niet baten, ook een amfibievoertuig kan daar vastlopen, bleek nu.

Reddingsactie
Er moest snel gehandeld worden om de vele wachtende kinderen op het strand niet teleur te stellen. Een politieboot, een brandweer boot, een vlot en 2 stoere mannen in waterdichte pakken werden ingezet om eerst de Sint met zijn Hoofdpiet en later de rest van de pieten te redden. Toen Sint eindelijk voet aan wal zette kon iedereen dan ook opgelucht adem halen. Hij werd bij de jachthaven hartelijk welkom geheten door de Burgemeester van Muiden. En vervolgens kon de intocht, weliswaar wat later dan gepland, gelukkig toch nog gewoon door gaan. Het was dan ook nog lang gezellig op de Brink in Muiderberg.

De Stichting Muiderbergse Feesten bedankt iedereen die zich vrijwillig voor dit geweldige evenement heeft ingezet!

Winterfair

Afgelopen zaterdagavond vond de jaarlijkse Winterfair plaats op de Brink in Muiderberg. Met een record aantal bezoekers was het winters festijn zeer succesvol te noemen.  Een deel van de bezoekers kwam zonder twijfel  af op de schaatsbaan die dit jaar te vinden was in het midden van de fair. Rondom de schaatsbaan waren vele gezellige kraampjes in winterse sferen. Jong en oud konden zich zo urenlang vermaken. Ook de lampionnenoptocht was een groot succes, meer dan 250 kinderen liepen mee in de lichtjestocht door het bos.